Nieuws jeugd & jongeren

Resultaat 1 - 10 (van 26)

 • LEES de nieuwe app voor als je niet van boeken houdt Bekijk details

  5 januari 2024

  LEES is een gratis app van de online Bibliotheek met 100 e-books en luisterboeken, speciaal voor jongeren van 12-18 jaar. De e-books en luisterboeken zijn tot september 2024 gratis toegankelijk en speciaal voor jongeren geselecteerd. Doel van de app is om het leesplezier onder jongeren te stimuleren en hen bekender te maken met de mogelijkheid om digitaal te lezen en luisteren via de online Bibliotheek.

 • Nieuwe naam voor de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ Bekijk details

  20 december 2023

  Vanaf 1 januari 2024 gaan de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ samen verder onder een nieuwe naam: de Zoomerij! Een naam die onder meer verwijst naar de Veluwezoom, de Rijn en de IJssel, maar ook naar het in- en uitzoomen en daarmee perspectief geven. Samen staan we sterker en kunnen we meer betekenen voor de inwoners van de gemeenten Rheden, Renkum, Rozendaal en omgeving. Vol vertrouwen en enthousiasme inspireert de Zoomerij jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen....

 • Bibliotheek Oosterbeek verhuist niet naar gemeentehuis Renkum Bekijk details

  29 september 2023

  De zoektocht van de gemeente Renkum om een goede oplossing te vinden voor het te grote en gedateerde, monumentale gemeentehuis in Oosterbeek is in een nieuwe fase gekomen. Sinds 2017 zijn verschillende scenario’s onderzocht, waaronder het idee om er andere gebruikers, zoals horeca en bibliotheek, te huisvesten en er woningen te realiseren. Die plannen blijken niet haalbaar te zijn. De gemeente Renkum wil het gemeentehuis in Oosterbeek daarom nu ‘sober en doelmatig renoveren’. De Bibliotheek Oosterbeek...

 • Gemeenten Rozendaal en Rheden versterken samen de Bibliotheek Velp Bekijk details

  19 september 2023

  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal € 176.000 toegezegd om de bibliotheek in Velp te versterken. De bibliotheek krijgt dit geld omdat de gemeente Rozendaal niet over een bibliotheek beschikt en Velp die rol vervult. Met dit geld kan de vestiging in Velp onder meer de openingstijden verruimen en investeren in collectie en activiteiten. Hierdoor is het voor inwoners van Rozendaal en Velp mogelijk meer gebruik te maken van de bibliotheek met al haar faciliteiten.

 • Boekenweek van Jongeren: 3PAK cadeau! Bekijk details

  22 augustus 2023

  Van 15 t/m 24 september vindt weer de Boekenweek van Jongeren plaats. Voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. Haal de verhalenbundel 3PAK op in onze bibliotheek!

 • Zomertopboek 2023 Bekijk details

  14 juli 2023

  Ook deze zomer bieden we de kinderen in de groepen 3 en 4 weer de mogelijkheid om een tasje met boeken te komen lenen in de bibliotheek. Wij zorgen ervoor dat er een tasje met daarin 3 boeken en een gratis ZomerTopboek klaarstaat. Kinderen mogen ook zelf boeken uitzoeken en hun tasje vullen. Het Zomertopboek staat vol leuke raadsels, strips en puzzels.

 • Met korting naar Klaterklanken Bekijk details

  3 juli 2023

  Op Kasteel Rosendael vindt zaterdag 22 juli het festival Klaterklanken plaats. Musici spelen niet alleen in de natuur, maar ook met de natuur. Het Epos Ensemble en Benjamin Murck spelen daar hun bewerking van Boutje van de Rommelberg. En jij kan daar met jouw bibliotheekpas met korting naartoe!

 • Tien perfecte leestips voor jongeren Bekijk details

  21 juni 2023

  Zit je in de bovenbouw van de middelbare school of op het mbo? En vind je het lastig om leuke boeken te vinden? Dan hebben we een goede tip. Of eigenlijk tien. In september krijgen twee boeken de titel ‘Beste Boek voor Jongeren’ en daarvoor zijn tien boeken genomineerd. Vijf die oorspronkelijk in het Nederlands zijn geschreven en vijf die naar het Nederlands zijn vertaald. Perfecte boeken om van te genieten deze zomer.

 • Zomertijden juli en augustus Bekijk details

  19 juni 2023

  Heerlijk, he? Die zomer... Dat vinden wij ook! Daarom hebben we de openingstijden voor de Bibliotheek Oosterbeek, jeugdBibliotheek Doorwerth en jeugdBibliotheek Rheden in de maanden juli en augustus aangepast.

 • Kunstmatig én intelligent? Leer alles over kunstmatige intelligentie bij de Bibliotheek Veluwezoom Bekijk details

  20 april 2023

  Kunstmatige intelligentie – ook wel artificiële intelligentie of kortweg AI – is inmiddels niet meer weg te denken uit ons bestaan. Maar wat AI is en wat we ermee kunnen, blijft voor velen een vraag. Om meer inzicht te geven in de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt, organiseren wij tot en met juni 2023 een gevarieerd programma over dit actuele onderwerp.

Paginanavigatie