Makkelijk Lezen Plein

De bibliotheek helpt om weer plezier in lezen te krijgen. Speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die moeite hebben met lezen hebben we het Makkelijk Lezen Plein. Kinderen vinden daar - maar ook in de 'gewone' jeugdcollectie - aantrekkelijke boeken, verfilmde jeugdboeken, tijdschriften en nog veel meer! Alle makkelijk leesbare boeken van de bibliotheek herken je aan de speciale MLP-sticker. Dat maakt kiezen een stuk makkelijker!

Zo wordt lezen leuk

Je kind leert lezen

In groep 3 leren kinderen lezen. Ze ontdekken dat losse letters woorden worden. En losse woorden zinnen. Vele zinnen worden verhalen. Als ouder kun je je kind heel goed helpen met leren lezen. Door voor te lezen, samen te lezen, interesse te tonen in wat je kind leest en boekjes voor ze uit te zoeken. Maar welke boekjes zijn geschikt voor welke leeftijd? En hoe zit het met het leesniveau?
 

De Bibliotheek helpt je graag

BoekStartcoach in het consultatiebureau

Ouders hebben een belangrijke rol in de taalontwikkeling van hun kind. Samen plaatjes kijken, liedjes zingen en verhaaltjes vertellen kan al als een baby 3 maanden is. Hoe eerder je begint, hoe beter. Daarom bezoeken onze zogeheten ‘BoekStartcoaches’ consultatiebureaus in Dieren, Rheden, Velp en Renkum, waar ze laten zien hoe leuk en leerzaam voorlezen is.

Ken jij de BoekStartcoach al?

Leuke activiteiten voor ouders en kinderen

0-6 jaar

Mediaopvoeding

Naar Mediaopvoeding

Wist je dat een kind veel opsteekt door het samen kijken van een filmpje? En dat de afwisseling met andere activiteiten, zoals buitenspelen, belangrijk is? De bibliotheek besteedt aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van jonge kinderen.  

Naar Mediaopvoeding

Voorleesfilmpjes

Lars, de kleine ijsbeer, beleeft een spannend avontuur als hij samen met Nanouk op zoek gaat naar de ouders van het poolhondje. Bekijk het hele filmpje bij De Voorleeshoek. Log in met je Bibliotheekaccount.

Naar Voorleesfilmpjes

Ken je Boekstart al?

naar boekstart.nl

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden. 

Naar Boekstart.nl

📱 E-books en 🎧 luisterboeken

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Zoek je een leuk digitaal boek om voor te lezen aan je kind of om te luisteren? Kijk dan ook eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar vind je een rijk aanbod aan titels voor mobiel of tablet. Allemaal online te leen, dus je hoeft je huis er niet voor uit. 

Naar Jeugdbibliotheek.nl

6-12 jaar

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Naar Mediawijsheid

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Naar Junior Einstein

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Naar Lezen met dyslexie