Breek uit je bubbel


We hebben vaak onbewust de neiging om mensen met een soortgelijke achtergrond of levensvisie om ons heen te verzamelen. Dat voelt veilig en comfortabel. Maar de wereld is groter dan de bubbel waarin je leeft en praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is juist goed voor ons! Hoe vaker je een kijkje neemt buiten je eigen bubbel, hoe meer begrip je krijgt voor de ander en hoe beter je jezelf ook leert kennen. Het geeft je ruimte om te leren en te groeien.

Heb jij daar wel oren naar? Wij dagen je graag uit om je comfortzone te verlaten en tot en met december mee te doen met ons themaprogramma Breek uit je bubbel.

In gesprek met hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman over het zelfbeeld

Liesbeth Woertman is schrijfster van Psychologie van het uiterlijk en Je bent al mooi. We gaan met haar in gesprek over het zelfbeeld in de tijden van sociale media en de maakbaarheid van het lichaam, aan de hand van haar laatste boek Wie ben ik als niemand kijkt?

dinsdag 24 september
de Zoomerij Velp
14:30 - 16:00 uur
€ 10,- / € 7,50 / gratis

Ga in gesprek

Spelwandeling: in het spoor van de wolf

De meningen over de wolf zijn verdeeld. Maar hoe goed kennen we de wolf nou echt? Tijdens deze spelwandeling leer je de wolf beter kennen. Voorafgaand aan de wandeling is er een presentatie van ongeveer 1 uur waarbij je ook vragen kan stellen. Daarna ga je met de Wolven-app op pad.

zaterdag 28 september
de Zoomerij Oosterbeek
13:30 - 16:30 uur
gratis

Lekker wandelen!

Jasper van den Bovenkamp over het loslaten van zijn geloof en over journalistiek in tijden van polarisatie

Jasper van den Bovenkamp is schrijver en journalist. Hij vertelt over zijn werk als journalist in tijden van polarisatie en over zijn deels autobiografische debuutroman de Openbaring. Jasper groeide op in een gereformeerd plattelandsdorp maar verloor gaandeweg zijn geloof. Hoe leef je verder zonder iets waarmee je vergroeid bent geraakt?

vrijdag 17 oktober
de Zoomerij Oosterbeek
19:30 - 21:30 uur
€ 10,- / € 7,50 / gratis

Reserveren

Lees een boek buiten je bubbel

Benieuwd naar een boek dat je nog niet kent? Laat je verrassen en neem een kijkje in de Onverwachte Boekenkast van de Zoomerij. In de Onverwachte Boekenkast staan boeken die worden aangeraden aan én door bibliotheekleden.

Hoe werkt het?

Breek uit je boekenbubbel

Meer leestips bij dit thema


Leer online over uit je bubbel breken

Je vooroordelen de baas

Laat je niet leiden door vooroordelen. In de cursus ‘Je vooroordelen de baas’ word je je bewust van je onbewuste aannames. Blijf je bias de baas en train voor de uitgestelde beloning. 

Doe deze training!

Nepnieuws herkennen

Onderscheid nieuws van nonsens. Laat je niet voor de gek houden en volg ‘Nepnieuws herkennen’. Zo blijf je scherp op wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Doe deze training!

Dicht de generatiekloof

Met mensen van alle leeftijden op de werkvloer, is het belangrijk om te weten hoe je de kracht van een multigenerationeel team kunt benutten.

Doe deze training!


  • www.dezoomerij.nl/thema