Breek uit je bubbel


We hebben vaak onbewust de neiging om mensen met een soortgelijke achtergrond of levensvisie om ons heen te verzamelen. Dat voelt veilig en comfortabel. Maar de wereld is groter dan de bubbel waarin je leeft en praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is juist goed voor ons! Hoe vaker je een kijkje neemt buiten je eigen bubbel, hoe meer begrip je krijgt voor de ander en hoe beter je jezelf ook leert kennen. Het geeft je ruimte om te leren en te groeien.

Heb jij daar wel oren naar? Wij dagen je graag uit om je comfortzone te verlaten en tot en met december mee te doen met ons themaprogramma Breek uit je bubbel.

VrijMiBo met theatervoorstelling Zomaargasten

Vier de zomer en leer nieuwe Rhedense organisaties kennen tijdens de Zoomerij VrijMiBo! Met een theatervoorstelling van Zomaargasten: Zomergasten, maar dan met 100% Onbekende Nederlanders. Interviewers Oscar Kocken & Patrick Nederkoorn proberen de spannendste verhalen boven tafel te krijgen van Onbekende Nederlanders.

vrijdag 14 juni
de Zoomerij Dieren
16:00 - 19:00 uur
gratis

Kom je ook?

VrijMiBo met theatervoorstelling de Laarpoerlaar

Vier de zomer en leer Renkumse organisaties kennen tijdens de VrijMiBo! Met een theatervoorstelling van de Laarpoerlaar: een kunstcollectief van studenten Creative Writing aan ArtEZ. Een unieke theatervoorstelling met bijzondere personages, muziek en ironie, speciaal geschreven voor deze middag.

vrijdag 28 juni
de Zoomerij Oosterbeek
16:00 - 19:00 uur
gratis

Doe mee

In gesprek met prof. dr. Liesbeth Woertman over het zelfbeeld

Liesbeth Woertman is hoogleraar psychologie en schrijfster van Psychologie van het uiterlijk en Je bent al mooi. We gaan met haar in gesprek over het zelfbeeld in de tijden van sociale media en de maakbaarheid van het lichaam, aan de hand van haar laatste boek Wie ben ik als niemand kijkt?

dinsdag 24 september
de Zoomerij Velp
14:30 - 16:00 uur
€ 10,- / € 7,50 / gratis

Ga in gesprek

Breek uit je boekenbubbel

Meer leestips bij dit thema

Spelwandeling: in het spoor van de wolf

De meningen over de wolf zijn verdeeld. Maar hoe goed kennen we de wolf nou echt? Tijdens deze spelwandeling leer je de wolf beter kennen. Voorafgaand aan de wandeling is er een presentatie van ongeveer 1 uur waarbij je ook vragen kan stellen. Daarna ga je met de Wolven-app op pad.

zaterdag 28 september
de Zoomerij Oosterbeek
13:30 - 16:30 uur
gratis

Ga erop uit!

Jasper van den Bovenkamp over het loslaten van zijn geloof en over journalistiek in tijden van polarisatie

Jasper van den Bovenkamp is schrijver en journalist. Hij vertelt over zijn werk als journalist in tijden van polarisatie en over zijn deels autobiografische debuutroman de Openbaring. Jasper groeide op in een gereformeerd plattelandsdorp maar verloor gaandeweg zijn geloof. Hoe leef je verder zonder iets waarmee je vergroeid bent geraakt?

vrijdag 17 oktober
de Zoomerij Oosterbeek
19:30 - 21:30 uur
€ 10,- / € 7,50 / gratis

Reserveren

Onverwachte Boekenkast: lees een boek buiten je bubbel

Benieuwd naar een boek dat je nog niet kent? Laat je verrassen en neem een kijkje in de Onverwachte Boekenkast van de Zoomerij. In de Onverwachte Boekenkast staan boeken die worden aangeraden aan én door bibliotheekleden. Boeken helpen je om jouw blik op de wereld in een breder of ander perspectief te plaatsen, door de wereld te beleven door de ogen van het hoofdpersonage. Laat je verrassen en lees waarom een boek de ogen van een ander heeft geopend. En misschien is dat boek straks wel jouw nieuwe, favoriete boek!

t/m december 2024
de Zoomerij Dieren, Oosterbeek, Renkum en Velp

Hoe werkt het?


Leer online over uit je bubbel breken

Je vooroordelen de baas

Laat je niet leiden door vooroordelen. In de cursus ‘Je vooroordelen de baas’ word je je bewust van je onbewuste aannames. Blijf je bias de baas en train voor de uitgestelde beloning. 

Doe deze training!

Nepnieuws herkennen

Onderscheid nieuws van nonsens. Laat je niet voor de gek houden en volg ‘Nepnieuws herkennen’. Zo blijf je scherp op wat er allemaal gebeurt in de wereld.

Doe deze training!

Dicht de generatiekloof

Met mensen van alle leeftijden op de werkvloer, is het belangrijk om te weten hoe je de kracht van een multigenerationeel team kunt benutten.

Doe deze training!


  • www.dezoomerij.nl/thema