Hulp bij onze website & apps

Zoek je hulp bij het gebruik van onze website of één van onze apps? Vind hier je antwoord.


Zoeken op de website

Zoeken en bladeren in de collectie

Op onze website vind je veel informatie en tips. Via de zoekbalk boven in de pagina's (Waar ben je naar op zoek?) kun je gericht zoeken: 

  • Zoeken in de catalogus 
  • Zoeken binnen de site

Selecteer de optie 'Zoeken in de catalogus' en typ de titel of de auteur van het materiaal dat je zoekt, dan ga je naar de catalogus.

In de zoekresultaten die getoond worden, kun je verfijnen op publicatiejaar, materiaalsoort, locatie en meer. Via 'Uitgebreid zoeken' kun je gericht zoeken op meerdere zoektermen. Via 'Opties' kun je zoeken in de collectie van de Gelderse Samenwerkende Bibliotheken, de E-books-collectie en de Landelijke catalogus.

Daarnaast kun je je laten inspireren door onze digitale etalages: www.dezoomerij.nl/inspiratie 

Nieuw binnengekomen materialen vind je op de pagina aanwinsten.

Zoeken in de website

Op onze website vind je veel informatie en tips. Via de zoekbalk boven in de pagina's (Waar ben je naar op zoek?) kun je gericht zoeken: 

  • Zoeken in de catalogus 
  • Zoeken binnen de site

Selecteer je de eerste optie, dan ga je naar de catalogus, de tweede optie zoekt binnen de website. 

Zoeken en bladeren in onze agenda

Bij de Zoomerij is van alles te doen! Voor jong en oud en van cursussen om je digitale vaardigheden te verbeteren tot lezingen van schrijvers of informatiebijeenkomsten over interessante onderwerpen. De meeste activiteiten zijn bovendien gratis.

Je vindt de aciviteiten in onze agenda: www.dezoomerij.nl/agenda. Om gericht te zoeken naar een bepaalde activiteit kun je binnen de agenda filteren op categorie, locatie, tag of datum.

Hoe kan ik mij abonneren op de nieuwsbrief?

De Zoomerij verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met leestips, nieuws en activiteiten.

Daarnaast geven we een aantal keer per jaar een special uit over onze activiteiten in openluchttheater De Pinkenberg en onze zondagse Zoomerconcerten in de tuin van kasteel Middachten. Mis niets en schrijf je in via www.dezoomerij.nl/nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.


Mijn Bibliotheek

Waar kan ik zien wat ik heb geleend?

Een overzicht van je geleende materialen vind je

Hoe kan ik mijn tegoed ophogen?

In Mijn Bibliotheek kun je een saldo (tegoed) op je bibliotheekpas zetten. Het saldo kun je gebruiken om abonnementsgeld, te-laat-geld of andere betalingen mee te voldoen. Betalen gaat eenvoudig en veilig via iDEAL.

  1. Log in op Mijn Bibliotheek.
  2. Ga naar ‘Saldo op je bibliotheekpas'.
  3. Klik op 'Storten op het tegoed'.
  4. Vul het bedrag in dat je aan je tegoed wilt toevoegen.
  5. Klik op 'Bevestig je betaling'.
  6. Selecteer je bank en volg de stappen op het scherm.

Daarnaast kun je een tegoed op je pas zetten en/of je tegoed verhogenvia de zelfservice-apparaten in de Bibliotheek. In onze vestigingen in Oosterbeek, Renkum, Velp en Dieren is een pinapparaat. 

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?

In 'Mijn Bibliotheek' kun je een aantal gegevens zelf aanpassen, zoals je e-mailadres, je telefoonnummer en je wachtwoord. Je adres kun je niet zelf wijzigen. Die kun je aan ons doorgeven via dit formulier.

Tip! Zorg er voor dat je e-mailadres altijd actueel is, dan kunnen we je serviceberichten sturen over je geleende materialen en je abonnement. 


Iguana Bibliotheek-app

Wat kan ik met de app van de Bibliotheek?

Met de Iguana Bibliotheek-app regel je al je bibliotheekzaken via je mobiel of tablet. Het is een soort 'Mijn Bibliotheek' en de online catalogus voor op je telefoon of tablet. Je kunt ermee zoeken, reserveren, verlengen en een seintje ontvangen voor het terugbrengen van je geleende materialen. Wat wil je nog meer? 

Hoe installeer ik de app van de Bibliotheek?

Je downloadt de gratis App 'Iguana Bibliotheek' gratis via de iTunes App Store en Google Play.

Hoe log ik in?

Je kunt de inloggegevens gebruiken zoals je die ook gebruikt in ‘Mijn Bibliotheek’.

Zijn er nog meer apps?

Naast de Iguana Bibliotheek-app kun je gebruikmaken van de online Bibliotheek-app.

Lees meer>Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op