Een leven lang ontwikkelen

De Zoomerij bibliotheek x cultuur biedt volwassenen onbeperkt lees-, luister- en kijkplezier, interessante activiteiten, cursussen, workshops en ondersteuning bij het zaken doen met de digitale overheid. Een greep uit de mogelijkheden vind je op deze pagina.

 • Gezondheidszaken regelen via internet Bekijk details

  Verder komen met gezondheidsvaardigheden: online afspraken maken met de huisarts, recepten aanvragen, informatie zoeken op gezondheidswebsites. Cursussen in de bibliotheek en thuis, én hulp als het zelf niet lukt. Ook als je geen lid bent.

 • SeniorWeb Bekijk details

  Volg gratis online cursussen van SeniorWeb. Je hebt wel een account nodig. Dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek, ook als je geen lid bent. Het enige wat we nodig hebben is je voor- en achternaam en je e-mailadres.

 • Online cursussen Bekijk details

  Met de online cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

 • Online trainingen SkillsTown Bekijk details

  Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Bekijk dan deze gratis trainingen. Ontdek wat voor werk bij jou past, hoe je gezond en effectief thuiswerkt, zorgt voor beweging en ontspanning én hoe je omgaat met problemen en stress. Er zijn webinars, podcasts, e-learnings en ultrakorte 'essentials' om snel iets nieuws te leren. Vraag toegang en ga aan de slag!

 • Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek voor het Informatiepunt Digitale Overheid, IDO. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

 • Digicafé Bekijk details

  Ruzie met je smartphone of tablet? Lukt het niet om een e-book te lenen? Hapert je e-mail? Heb je een vraag over Windows of Apple, of wil je meer weten over Twitter, Facebook of andere digitale ontwikkelingen? Kom naar het Digicafé! Het Digicafé biedt hulp bij alle vragen en uitdagingen die je op internet kunt tegenkomen. Of je nu beginner of gevorderde bent, we zoeken samen met jou naar een antwoord en laten je stap voor stap kennismaken met nieuwe digitale ontwikkelingen.

 • Studiekring, ik? Bekijk details

  Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een gekozen onderwerp besproken en je neemt deel aan de discussie.

 • Digisterker Bekijk details

  Wil je de websites van de overheid gebruiken, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de gratis cursus Digisterker in de Bibliotheek. Stap voor stap ontdek je hoe dit werkt.

 • Klik & Tik Bekijk details

  Wil je graag meer met de computer en internet doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is de cursus Klik & Tik iets voor jou. Je begint er bij het begin. Je leert websites bekijken, zoeken, e-mailen downloaden en iets kopen. De cursus bestaat uit 8 lessen. Meedoen is gratis.

 • Bibliotheek en Belastingdienst Bekijk details

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt!

  Zaken doen met de digitale overheid? De bibliotheek helpt! Zo kun je in de Bibliotheek aangifte doen voor de inkomstenbelasting met een veilige computer en internet. Handig als je die thuis niet hebt. Wil je eerst leren om via de computer zaken te doen met de overheid? Dan hebben we een gratis cursus voor je. Denk aan belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent!

 • Leeservaringen delen met anderen Bekijk details

  Samen lezen is nóg leuker

  Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

 • Aan huis gebonden? Bekijk details

  Dan brengen we je boeken gewoon bij je thuis

  Ben je niet in staat om de bibliotheek te bezoeken, bijvoorbeeld door ziekte, een handicap of omdat je minder mobiel bent? Dan kun je gebruikmaken van onze dienst de Bibliotheek aan huis. Ook tijdelijk. Op deze pagina lees je hoe dit werkt.

 • Kom langs bij het Taalpunt Bekijk details

  Zelf oefenen met taal

  Wil je zelf je (klein)kinderen kunnen voorlezen, of brieven en bijsluiters van medicijnen kunnen lezen? Kom dan naar het Taalpunt in de bibliotheek. Een Taalpunt is een speciale kast met boeken zonder moeilijke woorden. Ook vind je er woordenboeken met plaatjes.

 • Nederlands lezen en schrijven met Succes! Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal. We behandelen praktische onderwerpen als ‘Hoe vind ik een baan?’, ‘Naar de dokter?’ of ‘Waar doe jij je boodschappen?’ en meer. De lessen zijn gratis.

 • Taalcafé Bekijk details

  Wil jij beter leren lezen en schrijven? Kom dan naar de bibliotheek! Iedere week oefenen we in een groepje de Nederlandse taal. We behandelen praktische onderwerpen als ‘Hoe vind ik een baan?’, ‘Naar de dokter?’ of ‘Waar doe jij je boodschappen?’ en meer. De lessen zijn gratis.

Vind activiteiten in de agenda