het Zoomerblad

terug naar home

In het Zoomerblad vind je doe- en leestips voor in de vakantie. Zomerse boeken om te lezen, leuke apps om mee aan de slag te gaan en interessante podcasts om te
luisteren. We laten je zien waar je onze vestigingen kunt vinden en wat daar
allemaal te doen is.

 

Lijkt het je leuk om als vrijwillige medewerker iets voor de Zoomerij te betekenen? Lees wat een aantal van onze vrijwillige medewerkers drijft. Ook lichten we een aantal hoogtepunten van ons zomerprogramma voor je uit. We sluiten af met een paar weetjes die je misschien nog niet van ons wist.

Doe mee als schrijver of fotograaf

Vanaf september gaan we aan de slag met het volgende Zoomerblad. In dit tijdschrift staan straks interviews, puzzels, fotoreportages, een activiteitenagenda en zomertips. Lijkt het je leuk om mee te werken? We zoeken onder andere schrijvers, fotografen en illustratoren. Heb je een ander leuk idee? Ook dan horen we graag van je.

Meld je aan

Zoomertips

Scratch

Scratch is 's werelds grootste gratis codeerapp voor kinderen. Maak verhalen, sppeltjes, animaties en deel met anderen uit de hele wereld.

Spelen!

De Grote Vriendelijke Podcast

Luister naar De Grote Vriendelijke Podcast. De eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur.

Lekker luisteren

De Waanzinnige Podcast

Een podcast voor én door kinderen. In 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek en leest een stukje voor. Na het luisteren zijn kinderen zo meegesleept in het verhaal, dat 1 op de 3 kinderen het boek wil gaan lezen.

Naar de website

de online Bibliotheek

E-books, luisterboeken en tijdschriften, altijd en overal. Gratis met je biebpas. Of word digitaal lid voor € 42 per jaar (dus € 3,50 per maand).

Naar de online Bibliotheek

Ruimte voor...

Je kunt bij ons een kop koffie drinken, de krant lezen, studeren, boeken lenen, meedoen aan een cursus of lezing of een antwoord vinden op een vraag. Of kom je liever genieten van een theatervoorstelling, een concert of een gezellig voorleesuurtje?

Ontdek wat je allemaal kan

...en van iedereen

Heb je een idee voor een activiteit zoals een optreden, verhaal, workshop of iets anders? Maar mis je iemand om mee te denken, of de ruimte om het te realiseren? Neem dan contact met ons op om jouw idee te bespreken. We denken graag mee en kunnen ruimte bieden aan jouw activiteit.

Neem contact met ons op

Online cursussen

Met de online cursussen van de Bibliotheek werk je aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Volg een online cursus over productiviteit, management, marketing, programmeren, design of een van de vele andere onderwerpen.

Bekijk details

Openluchttheater De Pinkenberg

Geniet in de zomermaanden van bijzondere familievoorstellingen, muziek, dans, theater en nog veel meer in de openlucht.

Bekijk het programma

Breek uit je bubbel

De wereld is groter dan de bubbel waarin je leeft. Praten met onbekenden en bekenden met een andere mening is, anders dan we vaak denken, juist goed voor ons! Daarom organiseert de Zoomerij een themaprogramma Breek uit je bubbel.

Breek uit je bubbel

Zoomerconcerten Middachten

In juli kun je weer elke zondag genieten van bijzondere concerten in de tuin van Kasteel Middachten. Met het Prinsen- sprookje, het Masha Bijlsma Sextet, Ellen ten Damme en Bertolf, die zijn nieuwe album Bluefinger introduceert.

Zoomerconcerten


  • www.dezoomerij.nl/zoomerblad