Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Zoomerij verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met leestips, nieuws en activiteiten. Daarnaast geven we een aantal keer per jaar een special uit over onze activiteiten in openluchttheater De Pinkenberg en onze zondagse Zoomerconcerten in de tuin van kasteel Middachten. Mis niets en schrijf je in! Je kunt je altijd weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de Zoomerij

Resultaat 11 - 20 (van 38)

 • Nieuwe naam voor de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ Bekijk details

  20 december 2023

  Vanaf 1 januari 2024 gaan de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ samen verder onder een nieuwe naam: de Zoomerij! Een naam die onder meer verwijst naar de Veluwezoom, de Rijn en de IJssel, maar ook naar het in- en uitzoomen en daarmee perspectief geven. Samen staan we sterker en kunnen we meer betekenen voor de inwoners van de gemeenten Rheden, Renkum, Rozendaal en omgeving. Vol vertrouwen en enthousiasme inspireert de Zoomerij jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen....

 • Wil jij ons helpen om mensen internet- en computervaardig te maken? Bekijk details

  24 november 2023

  Sommige mensen hebben geen of heel weinig computerervaring. Ze hebben nog nooit een computer aangeraakt of voelen zich niet zeker genoeg om op internet te gaan. De bibliotheek ondersteunt mensen die hun internet- en computervaardigheden willen verbeteren met verschillende programma's, waaronder Klik & Tik en het Digicafé. In de gemeente Rheden zoeken we vrijwilligers die daarbij willen helpen. Iets voor jou?

 • Veilig en gratis wifi via publicroam Bekijk details

  13 november 2023

  Bij de Bibliotheek Veluwezoom kun je gratis gebruikmaken van wifi. In onze vestigingen in Oosterbeek, Renkum, Velp en Dieren maken wij daarvoor gebruik van publicroam. Publicroam is beveiligde wifi in de openbare ruimte. Het werkt via certificaten, zodat voorkomen wordt dat kwaadwillenden gebruikersnamen of dataverkeer kunnen onderscheppen. Publicroam gebruiken is gratis.

 • Bibliotheek Oosterbeek verhuist niet naar gemeentehuis Renkum Bekijk details

  29 september 2023

  De zoektocht van de gemeente Renkum om een goede oplossing te vinden voor het te grote en gedateerde, monumentale gemeentehuis in Oosterbeek is in een nieuwe fase gekomen. Sinds 2017 zijn verschillende scenario’s onderzocht, waaronder het idee om er andere gebruikers, zoals horeca en bibliotheek, te huisvesten en er woningen te realiseren. Die plannen blijken niet haalbaar te zijn. De gemeente Renkum wil het gemeentehuis in Oosterbeek daarom nu ‘sober en doelmatig renoveren’. De Bibliotheek Oosterbeek...

 • Wil jij taalmaatje worden? Bekijk details

  28 september 2023

  Taalhuis Veluwezoom is op zoek naar taalmaatjes: vrijwilligers die mensen individueel helpen met het leren van de Nederlandse taal. Je spreekt 1 of 2 keer per week af en gaat op een ontspannen en gezellige manier oefenen met de Nederlandse taal: spreken, luisteren, lezen of schrijven. Woon jij in de gemeente Renkum, beheers je de Nederlandse taal goed en wil je iets betekenen voor anderen? Je bent heel erg welkom!

 • Gemeenten Rozendaal en Rheden versterken samen de Bibliotheek Velp Bekijk details

  19 september 2023

  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal € 176.000 toegezegd om de bibliotheek in Velp te versterken. De bibliotheek krijgt dit geld omdat de gemeente Rozendaal niet over een bibliotheek beschikt en Velp die rol vervult. Met dit geld kan de vestiging in Velp onder meer de openingstijden verruimen en investeren in collectie en activiteiten. Hierdoor is het voor inwoners van Rozendaal en Velp mogelijk meer gebruik te maken van de bibliotheek met al haar faciliteiten.

 • Renkum krijgt eigen Taalspreekuur Bekijk details

  22 augustus 2023

  Goed nieuws voor inwoners van Renkum en omgeving die vragen hebben over beter leren lezen, schrijven, Nederlands spreken en omgaan met de computer. Vanaf dinsdag 5 september kunnen zij wekelijks terecht bij een gratis Taalspreekuur in de Bibliotheek Renkum.

 • Boekenweek van Jongeren: 3PAK cadeau! Bekijk details

  22 augustus 2023

  Van 15 t/m 24 september vindt weer de Boekenweek van Jongeren plaats. Voor iedereen van 15 tot en met 17 jaar. Haal de verhalenbundel 3PAK op in onze bibliotheek!

 • Maak jij het verschil voor iemand die moeite heeft met lezen en schrijven? Bekijk details

  7 augustus 2023

  Begin september kun je in Dieren en in Renkum gratis naar de theatervoorstelling ‘Maak het verschil; met mij kun je lezen en schrijven!’ De voorstelling neemt je mee in de belevingswereld van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Waar lopen zij tegenaan en waarmee kan jij helpen? In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Maak jij het verschil voor iemand...

 • Zomertopboek 2023 Bekijk details

  14 juli 2023

  Ook deze zomer bieden we de kinderen in de groepen 3 en 4 weer de mogelijkheid om een tasje met boeken te komen lenen in de bibliotheek. Wij zorgen ervoor dat er een tasje met daarin 3 boeken en een gratis ZomerTopboek klaarstaat. Kinderen mogen ook zelf boeken uitzoeken en hun tasje vullen. Het Zomertopboek staat vol leuke raadsels, strips en puzzels.

Paginanavigatie