Nieuws

Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten?

afbeelding Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

De Bibliotheek Veluwezoom verstuurt een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief. De nieuwsbrief inspireert je met lees-, kijk- en surftips en informeert je over praktische zaken, nieuwe diensten en activiteiten. Schrijf je in! Je kunt je te allen tijde weer afmelden.

Meld je aan voor de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Binnenkort: makkelijker inloggen bij de bibliotheek Bekijk details

  1 maart 2024

  Goed nieuws! Alle openbare bibliotheken hebben binnenkort één inlogsysteem. Met jouw account kun je straks inloggen in de Mijn bibliotheek-omgeving van de Zoomerij, maar ook bijvoorbeeld bij de online Bibliotheek, om e-books en luisterboeken te lenen. Dat is wel zo makkelijk!

 • Houd jij van voorlezen en heb je affiniteit met kinderen van 0 tot 4 jaar? Bekijk details

  23 februari 2024

  Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek organiseert daarom op verschillende locaties voorleesactiviteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. In de Bibliotheek en op kinderdagverblijven. De inzet van enthousiaste vrijwilligers is daarbij onontbeerlijk. Woon jij in de gemeente Renkum, houd jij van voorlezen en heb je affiniteit met kinderen van 0 tot 4 jaar? Je bent heel erg welkom!

 • LEES de nieuwe app voor als je niet van boeken houdt Bekijk details

  5 januari 2024

  LEES is een gratis app van de online Bibliotheek met 100 e-books en luisterboeken, speciaal voor jongeren van 12-18 jaar. De e-books en luisterboeken zijn tot september 2024 gratis toegankelijk en speciaal voor jongeren geselecteerd. Doel van de app is om het leesplezier onder jongeren te stimuleren en hen bekender te maken met de mogelijkheid om digitaal te lezen en luisteren via de online Bibliotheek.

 • Nieuwe naam voor de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ Bekijk details

  20 december 2023

  Vanaf 1 januari 2024 gaan de Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ samen verder onder een nieuwe naam: de Zoomerij! Een naam die onder meer verwijst naar de Veluwezoom, de Rijn en de IJssel, maar ook naar het in- en uitzoomen en daarmee perspectief geven. Samen staan we sterker en kunnen we meer betekenen voor de inwoners van de gemeenten Rheden, Renkum, Rozendaal en omgeving. Vol vertrouwen en enthousiasme inspireert de Zoomerij jong en oud met verhalen, kunst, cultuur en waardevolle ontmoetingen....

 • Wil jij ons helpen om mensen internet- en computervaardig te maken? Bekijk details

  24 november 2023

  Sommige mensen hebben geen of heel weinig computerervaring. Ze hebben nog nooit een computer aangeraakt of voelen zich niet zeker genoeg om op internet te gaan. De bibliotheek ondersteunt mensen die hun internet- en computervaardigheden willen verbeteren met verschillende programma's, waaronder Klik & Tik en het Digicafé. In de gemeente Rheden zoeken we vrijwilligers die daarbij willen helpen. Iets voor jou?

 • Veilig en gratis wifi via publicroam Bekijk details

  13 november 2023

  Bij de Bibliotheek Veluwezoom kun je gratis gebruikmaken van wifi. In onze vestigingen in Oosterbeek, Renkum, Velp en Dieren maken wij daarvoor gebruik van publicroam. Publicroam is beveiligde wifi in de openbare ruimte. Het werkt via certificaten, zodat voorkomen wordt dat kwaadwillenden gebruikersnamen of dataverkeer kunnen onderscheppen. Publicroam gebruiken is gratis.

 • Bibliotheek Oosterbeek verhuist niet naar gemeentehuis Renkum Bekijk details

  29 september 2023

  De zoektocht van de gemeente Renkum om een goede oplossing te vinden voor het te grote en gedateerde, monumentale gemeentehuis in Oosterbeek is in een nieuwe fase gekomen. Sinds 2017 zijn verschillende scenario’s onderzocht, waaronder het idee om er andere gebruikers, zoals horeca en bibliotheek, te huisvesten en er woningen te realiseren. Die plannen blijken niet haalbaar te zijn. De gemeente Renkum wil het gemeentehuis in Oosterbeek daarom nu ‘sober en doelmatig renoveren’. De Bibliotheek Oosterbeek...

 • Wil jij taalmaatje worden? Bekijk details

  28 september 2023

  Taalhuis Veluwezoom is op zoek naar taalmaatjes: vrijwilligers die mensen individueel helpen met het leren van de Nederlandse taal. Je spreekt 1 of 2 keer per week af en gaat op een ontspannen en gezellige manier oefenen met de Nederlandse taal: spreken, luisteren, lezen of schrijven. Woon jij in de gemeente Renkum, beheers je de Nederlandse taal goed en wil je iets betekenen voor anderen? Je bent heel erg welkom!

 • Gemeenten Rozendaal en Rheden versterken samen de Bibliotheek Velp Bekijk details

  19 september 2023

  Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal € 176.000 toegezegd om de bibliotheek in Velp te versterken. De bibliotheek krijgt dit geld omdat de gemeente Rozendaal niet over een bibliotheek beschikt en Velp die rol vervult. Met dit geld kan de vestiging in Velp onder meer de openingstijden verruimen en investeren in collectie en activiteiten. Hierdoor is het voor inwoners van Rozendaal en Velp mogelijk meer gebruik te maken van de bibliotheek met al haar faciliteiten.

 • Renkum krijgt eigen Taalspreekuur Bekijk details

  22 augustus 2023

  Goed nieuws voor inwoners van Renkum en omgeving die vragen hebben over beter leren lezen, schrijven, Nederlands spreken en omgaan met de computer. Vanaf dinsdag 5 september kunnen zij wekelijks terecht bij een gratis Taalspreekuur in de Bibliotheek Renkum.

Paginanavigatie